F.A.Q. Frequently Asked Questions

Ruilen & Retourneren

Het kan natuurlijk gebeuren dat het product dat je hebt gekocht net niet lekker past, je toch een andere item wil of het product helaas niet aan jou verwachtingen voldoet. Wanneer je een item wilt ruilen of retourneren* dien je binnen 14 dagen een mail sturen naar info@wearmalum.nl. Ruilen kan zolang het product/ de maat op voorraad is, stuur daarom z.s.m. een mailtje als het item wil ruilen. Bij retourneren staat het bedrag binnen 14 dagen na dat het bij ons is binnengekomen weer op je rekening.

*Ruilen/Retourneren kan niet meer wanneer het product na ontvangst is beschadigd of aantoonbaar vaker is gebruikt dan alleen voor het passen.

Ons doel is om elk product dezelfde dag van bestellingen nog op de post te doen, zodat jij zo snel mogelijk van je nieuwe kleding kunt genieten. Mocht dit wegens omstandigheden niet lukken, zullen wij je een mailtje sturen.

Betalen is mogelijk met Paypal en iDeal, Achteraf betalen is helaas nog niet mogelijk

Malum maakt gebruik van een beveiligde verbinding de gehele tijd, hierdoor worden alle betalingen veilig gedaan.  Betalingen wordt ook in een apart scherm gedaan om deze veiligheid te waarborgen. Wij slaan geen gegevens op.

Heeft u geen bevestigingsmail ontvangen van uw bestellingen? Stuur ons dan een mailtje naar info@wearmalum.com, en wij zoeken voor je uit waar het mis gegaan is. mogelijk kan het een aantal minuten duren voordat je het mailtje ontvangen. Controleer ook je spam email box, mogelijk is de bevestigingsmail daar in beland.

Hebben wij een fout gemaakt met het versturen van uw product? dat spijt ons! Natuurlijk kunt u dit dan kosteloos omruilen door het retour te zenden met het bijgeleverde formulier

Use "BLACKFRIDAY30" for 30% off all items! Dismiss